IZLET U TRST: SHOPPING ILI CARSKI DVORAC?

AUTORICA: Ines Veočić


Ne postoji bolji način za razbiti monotone studentske dane nego otići na kratko putovanje. Put u Trst sam planirala sa svojim prijateljima, no nikako se nismo mogli uskladiti zbog različitih obaveza koje smo imali. Jedan dan, prijatelj me nazvao i bio je potreban samo jedan poziv da se dogovorimo, a već smo sutra dan sjedili u autu i putovali za Trst. Trst je grad i luka u Italiji te je smješten u Tršćanskom zaljevu, na sjeveroistočnoj obali Jadranskog mora.


Rentali smo auto te smo se uputili prema Trstu. Vožnja je bila ugodna, bez zastoja u prometu te je trajala svega sat i četrdeset minuta. Kada smo stigli u Trst bilo nam je važno da nešto pojedemo jer nismo ništa htjeli jesti kako bi probali talijansku pizzu i tjesteninu. Sjeli smo u pizzeriju Mancini Vicin 0' Mare te smo naručili hranu. Osoblje je bilo vrlo ljubazno i pristupačno, a i hrana je bila jako ukusna.


Punog želudca smo se uputili u šetnju gradom te došli do središnjeg trga u Trstu. Trg se naziva Trg ujedinjenja Italije. Izgrađen je tijekom Habsburške monarhije, a na njemu se nalaze Gradska vijećnica i fontana četiri kontinenta.


Nakon slikanja i obilaska Trga ujedinjenja Italije uputili smo se prema našoj sljedećoj destinaciji – Dvorcu Miramare. On je jedan od najprepoznatljivijih tršćanskih motiva, a okružuju ga šetnice koje ga okružuju te se s njih pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Dvorac Miramare se nalazio svega petnaestak minuta od Trga ujedinjenja. Sam dvorac nas je iznenadio jer se nalazi na stijeni iznad mora te je okružen prekrasnim parkom. Nakon što smo prošetali po parku spustili smo se do dvorca. Nažalost, u dvorac nismo ušli, no svakako je bilo vrijedno otići ga vidjeti.

Za kraj našega kratkog izleta odlučili smo otići u shopping. Posjetili smo trgovački centar u Trstu te smo se tamo kratko zadržali. Puni doživljaja, slika i uspomena vratili smo se u Pulu svojim studentskim obavezama. Trst je mali gradić koji svakako vrijedi otići posjetiti. Definitivno dobra razbibriga za studente jer je blizu Pule. Preporučujem rentanje auta i odlazak u Trst jer ćete tako moći posjetiti dijelove grada koje vi želite, i ono što je najvažnije - ne morate paziti na vrijeme! Mislili smo, naravno, i na naš studentski budžet jer nas je išlo pet pa smo sve troškove dijelili. Posjet Trstu je definitivno moja preporuka za sve studente koji žele otići na putovanje, malo potrošiti, zabaviti se i fino jesti!

Primjedbe

Popularni postovi