BAD WALTERSDORF: ZALAZAK SUNCA VRIJEDAN MILIJUN DOLARA


AUTORICA: Tamara Barić

Bad Waltersdorf nalazi se u Štajerskoj regiji 65 km od Graza i 120 km od Beča. Krajolik je blago valovit, te su tu nalaze keltske i rimske iskopine, nakon naftnih bušotina umjesto nafte pronađeni su topli, ljekoviti izvori. Ovaj mali grad sačuvao je karakter sela te njeguje mir i prijateljstvo krajolika i ljudi, cvijeće i stabla nižu se ulicama i trgovima zajednice što se na kraju i očitalo prvim mjestom na državnom natjecanju kićenje cvijeća u kategoriji „najljepša tržnica“ 2002. i 2007. godine, te mnogobrojnim drugim nagradama.


Ovaj nagrađivani hotel s 5 zvjezdica okružen je vrtom površine 6 hektara, uključuje privatni spa centar površine 3000 m² sa 7 bazena, 10 sauna i prvim austrijskim spa centrom za žene. Objekt je okružen vinogradima i voćnjacima, a udaljen je 2 km od centra mjesta Bad Waltersdorf. Odmah po dolasku u dvorište hotela, na putu do ulaza, nemoguće je ne primijetiti jedinstvenu prirodu i okoliš koji njeguje hotel. Okoliš, fontana te vanjski izgled hotela natjerat će vas da zastanete i razgledate vanjski dio hotela. Zaposlenici hotela su ljubazni, pohvalno je što recepcionari rade u Štajerskim narodnim nošnjama te tako njeguju tradiciju. Sobe u hotelu su izvrsno opremljene te ovisi o vašoj potrebi koju ćete odabrati. Prostorija koja služi za pripremanje prije ulaska u prostore termi ima izvrsne kabine, uređaje za sušenje i oblikovanje kose, a u vašem ormariću će vas dočekati košara s papučama za ulazak, ručnik, vrećica za pohranu mokrih stvari, te ogrtač prema veličini koju zatražite kako biste ugodno stigli kroz hotel do kata na kojemu se nalaze bazeni.


Odaberite prostoriju za odmaranje po vlastitom izboru

Dizalo vas vodi u drugi svijet, u oazu mira koja ja zagarantirana zabranom pristupa djece, a minimalna dob za prijavu je 18 godina, možete pričati, ali terme zahtijevaju tišinu i mir kako bi svakome bila osigurana relaksacija u svakom od prostora. Stigli ste u terme gdje vas pri ulazu dočekuje fontana sa pitkom izvorskom vodom, prirodni sirupi sokova za razrjeđivanje te mnogobrojno voće, tu se prilagođavate na prostor i imate vremena proučiti terme i prostorije u koje želite ići. Nakon što se prilagodite možete odabrati želite li vaše stvari smjestiti u vanjskim ili unutarnjim prostorima bazena ili u prostorijama koje se nazivaju „Ruheraum“ te služe za odmor, tišinu i uživanje. Kako bih isprobala što više bila sam u 3 prostorije, svaka je opušteno uređena, prva uz unutrašnji prostor ima i balkon sa vrećama za sjedenje, a uz pogled na prirodu i brežuljke uhvatila sam prizor letećih balona na vrući zrak u daljini. Druga soba ne pruža izlazak na balkon ili terasu, ali pruža širok izbor čajeva, sokova te voća, koje sami birate i pripremate te ih možete nositi u druge prostorije. Treća soba pruža pogled na vanjske bazene i jedan vrt i ima klizna vrata koja direktno vode van prema bazenima i vrtu. Ležaljke se prostirui u vrtovima i uz bazene, ako planirate provesti cijeli dan u termama možete tokom boravka prošetati i istražiti vrtove hotela, a svako malo pronaći ćete kutak sa ležaljkama za odmor.


Široka ponuda u prostorima bazena i wellnessa

Ipak najviše sam vremena provela u bazenima, kojih, uključujući vanjske i unutarnje, ima 7 te je kod svakoga naznačena temperatura vode i dubina, s obzirom da je bilo kasno ljeto oduševili su me vanjski bazeni. Sauna, fitness-centar, bazen, solarij, spa centar, masaža, hidromasažna kada/jacuzzi, hamam, unutarnji bazen, vanjski bazen dostupan tijekom cijele godine, vanjski bazen sezonski, spa centar na otvorenom, bazen s pogledom, grijani bazen, bazen s morskom vodom, ležaljke za plažu, suncobrani, tretmani uljepšavanja, tretmani lica, depilacija, usluge šminkanja, frizer, manikura, pedikura, šišanje, bojenje kose, tretmani tijela, piling tijela, body wrap, terapija svjetlom, spa sadržaji, parna kupelj, sobe za opuštanje, kupka za stopala, spa/wellness paketi, masaža leđa, masaža vrata, masaža stopala, masaža glave, masaža ruku, masaža cijelog tijela, masažna stolica, fitness-centar, satovi fitnessa i mnoge druge usluge sastavni su dio ponude. U samom se prostoru nalaze muške i ženske prostorije za tuširanje, uređene su smirujuće te je svaka namijenjena za jednu osobu i osigurava privatnost, svaka je opremljena klupom za sjedenje tokom tuširanja, njihovim proizvodima za njegu tijela i kose te uređajima za sušenje kose.

Nažalost nisam se najbolje osjećala pa nisam mogla isprobati usluge saune, ali svakako sam uživala u zalasku sunca vrijednom milijun dolara. Nikako ne smijete propustiti zalazak sunca koji se preslikava u bazenu sa predivnim bojama. Svaka prostorija, svaki vrt te vanjski bazeni prilagođeni su za gledanje zalaska sunca i relaksaciju.

Primjedbe

Popularni postovi