Sveučilišni posjet Grazu i Beču

AUTORICA: Adela Horvat


Dana 26.travnja buđenjem u cik zore i brzinskim spremanjem te jurnjavom iz stana lagano je započelo naše putovanje u Graz i Beč. Pokret je bio u 6 sati te je nakon toga uslijedila kratka vožnja koja je trajala samo 6 sati. Mnogo vas sigurno misli kako smo samo spavali u busu no bili smo vrlo vrijedni. Oko 10:30 krenuli smo sa našim studentskim izlaganjima na temu Graza. Prezentiranja su završila našim dolaskom u tvornicu čokolade Zotter u Riegersburgu, u kojem smo, vjerujem, svi poprilično uživali. U sklopu posjeta bilo je organizirano vođenje po tvornici gdje smo mogli probati razne vrste čokolada sa čak 300 punktova za degustaciju. U krugu tvornice nalazi se mali zoološki vrt po imenu Edible Zoo. Tamo možete uživati u prirodi i druženju sa životinjama. Nakon obilaska otišli smo našim najdražima kupiti suvenire te nastavili dalje za Graz.


Oko 15 sati stigli smo u Graz. Grad smo trebali upoznati kroz istraživačke zadatke online aplikacije. Obišli smo: Schlossberg, stari grad, Murinsel i muzej suvremene umjetnosti Kunsthaus. Slikali smo sve što nas je zanimalo te je to stvarno bilo jedno nezaboravno iskustvo. Oko 18 sati stigli smo u naš hotel i moram priznati jedva smo čekali da se smjestimo u sobe. Nakon kratkog odmora u manjim grupama i prema želji ponovno smo krenuli u istraživanje Graza. Povratkom u hotel i nakon malog odmora nastavili smo naše druženje u predvorju hotela te je odlaskom na spavanje završio naš prvi dan u Grazu. Drugi dan ponovno je započeo ranim buđenjem te odlaskom na doručak.


Sunčano subotnje jutro bio je idealno za odlazak u Beč. Dolaskom u Beč posjetili smo Sveučilištu u Beču. Najzanimljivija atrakcija bila je sveučilišna knjižnica jer ako želite tamo učiti morate unaprijed rezervirati mjesto. Nakon razgledavanja sveučilišta krenulo je vođenje sa zadacima uz online aplikaciju. U Austrijskoj nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, obišli smo informativnu izložbu „Holidays in Austria. Ein Urlaubsland erfindet sich neu“ i posjetili Kuću austrijske povijesti te zanimljiv postav arheološkog Ephesus muzeja. Nakon toga pomoću aplikacije obišli smo skoro cijeli grad. Neke od destinacija koje su: Burggaerten, muzej Albertina, katedrala Sv. Stjepana, DonnerBrunnen, Heldenplatz, Wiener Pestsaule i brojne druge. Naš obilazak završio je posjetom carskoj palači Schönbrunn. Sve u svemu možemo zaključiti kako smo se vratili nazad u Pulu s pozitivnim dojmovima i iskustvima.


Primjedbe

Popularni postovi